Inzendingen

Mediawijsheid omarmd door kunst in de klas
De Regenboog (Ertvelde)
ICT gebruik in de klas samen met kunst tijdens een projectweek: picture a painting; een kunstwerk/ schilderij nabootsen en uitbeelden; foto's van jezelf nemen en die bewerken; foto's van mama en papa nemen en die samen bewerken; .....wat leidt tot hilarische momenten !
16/09/2016 16 Likes
Lees meer...
Wij zeggen Nee tegen Cyberpesten
De Regenboog (Ertvelde)
De leerlingen van de basisschool de Regenboog werkten rond sociale media en cyberpesten. De kinderen gingen hiermee aan de slag: in groepjes werden er nieuwsberichten, radio-uitzendingen en kranten gemaakt
16/09/2016 7 Likes
Lees meer...
De Reuzekes van Borgerhout
De Vlinderboom (Borgerhout)
"De reuzekes van Borgerhout" is een project rond cultureel erfgoed dat werd uitgewerkt door kleuters, leerkrachten, ouders en grootouders. Het project werd internationaal verspreid naar partnerlanden in Europa. De kleuters bouwden samen met hun grootouders echte reuzen, hielden een stoet en wonnen zelfs de Cultuurprijs in Borgerhout.
16/09/2016 8 Likes
Lees meer...
PopArt: Een Kunstige Workshop
De Regenboog (Grimbergen)
Er hingen overal schilderijen. Er waren workshops over kunst en artiesten. Uit deze workshop kon je kiezen: Popart, Leonardo Da Vinci, Kubisme. Dit kon je doen in: Popart: je koos een vorm en tekende die op wit tekenpapier. Je knipte de vorm dan uit en legde die op je t-shirt. Dan legde je er een zeef over en spatte de verf op de t-shirt. Je nam de zeef er af je liet je t-shirt drogen. Dan nam je de tekening er af en voila de popart kunst is klaar!! Dit kon je doen in: Leonardo Da Vinci: je mocht materiaal meenemen naar de klas. Dan toonden ze ons een paar prenten van uitvindingen van Da Vinci. Daarna mochten we zelf iets bedenken. Tijdens de workshop mochten we alles gebruiken. Daarna mocht je het meenemen naar huis. We hebben ook nog een klas schilderij gemaakt als dat af was werd het geveild. Ons schilderij is geveild voor € 155. Jill & Liana van De Regenboog
16/09/2016 3 Likes
Lees meer...
Leren over het Verkeer
Hendrik Conscience (Oostende)
De kleuters van de Hendrik Conscience school leren over het verkeer en brengen een bezoekje aan de Politie.
16/09/2016 6 Likes
Lees meer...
De Popsong van het Bollebos
Het Bollebos (Anzegem)
De leerlingen van het Bollebos zijn echte muzikale talenten. Ze maakten dan ook een echte, catchy popsong.
16/09/2016 3 Likes
Lees meer...
Stop Motion: maak je eigen film
Hendrik Conscience (Oostende)
De leerlingen van het derde leerjaar van de Hendrik Conscience school zijn op weg om echte Stop Motion artiesten te worden. Ze maakten zopas hun eerste kortfim.
16/09/2016 2 Likes
Lees meer...
JAVA en de Droomstad
Basisschool Balder
Hoe zou jouw droomstad er uitzien? De kleuters van basisschool Balder weten daar alvast een antwoord op en tonen hun droomstad aan JAVA.
16/09/2016 37 Likes
Lees meer...
Op zoek naar Grafitti
Zilverberk (Halle)
De leerlingen van basisschool Zilverberk gingen op zoek naar Grafitti kunst en hebben enkele prachtige exemplaren gevonden op de huizen.
16/09/2016 2 Likes
Lees meer...
Kleuters ontdekken Kunst
Basisschool Balder (Brussel)
De Kleuters van basisschool Balder in Brussel gingen op een zoektocht naar Kunst in hun stad, om aan te tonen aan JAVA. En ze vonden er heel wat!
16/09/2016 1 Likes
Lees meer...
Kortfilm: The Box
De Pluym (Antwerpen)
De leerlingen van De Pluym in Antwerpen maakten een emotionele en kunstige kortfim. Ze wonnen er zelfs al een prijs mee: de publieks prijs op het 2016 Ciak Junior Filmfestival in Cortina d'Ampezzo, Italy.
16/09/2016 1 Likes
Lees meer...
Talent voor iedereen!
Het Talent (Borgerhout)
In de stedelijke basisschool Het TalenT in Borgerhout werken we via het onderzoekend leren aan de talenten van ALLE kinderen. Het maakt voor onze school echt niet uit van waar je komt, hoe je er uit ziet, of wat je lievelingseten is. Wat er wel toe doet is: plezier maken met elkaar en graag naar school komen....en daardoor wordt leren ook echt HEEL LEUK!
16/09/2016 0 Likes
Lees meer...
Een gedichtje van de Kleuters over Integratie
Balder (Brussel)
De Kleuters van Basisschool Balder in Brussel weten heel goed wat integratie is: ze werken er elke dag aan. En daarom hebben ze nu een gedichtje ingesproken voor JAVA.
16/09/2016 14 Likes
Lees meer...
Project Grafitti
Hendrik Conscience (Oostende)
De jongens van het 6de leerjaar leren aan de slag gaan met Grafitti, om zelf straatkunst te kunnen maken. Super cool!
16/09/2016 4 Likes
Lees meer...
De Kleuters dansen er op los tijdens Afrika Week
Het Palet (Berchem)
Het was Afrika Week in het Palet, zodat de kleuters beter kennis kunnen maken met deze cultuur. En daar hoort natuurlijk ook muziek en dansen bij.
16/06/2016 6 Likes
Lees meer...